LOPD Mallorca

Preguntas FrecuentesQuines són les pautes a seguir per tractar la información de la videovi-gilància de manera correcta?

Quines són les pautes a seguir per tractar la información de la videovi-gilància de manera correcta?

 

Compliment legal: L’empresa ha de complir amb les normatives locals de videovigilància i protecció de dades personals. Ha de cumplir amb l’LOPD.

Finalitat: És necessari tenir una finalitat clara i legítima per a l’ús del sistema de videovigilància, com la seguretat de les instal·lacions i el personal, la prevenció de robatoris o actes delictius, o el control d’accessos a àrees restringides.

Transparència: L’empresa ha d’informar els empleats i al públic en general de l’existència del sistema de videovigilància i del propòsit del seu ús, mitjançant la col·locació de cartells informatius en llocs visibles.

Proporcionalitat: La videovigilància ha de ser proporcional al risc que es vol controlar. L’empresa ha d’avaluar si la instal·lació de càmeres de videovigilància és necessària i proporcionada als objectius de seguretat.

Conservació de les imatges: L’empresa ha d’establir un sistema per a la gestió de les imatges capturades per les càmeres, garantint la privacitat de les persones gravades i evitant el seu accés no autoritzat.

Accés a les imatges: L’accés a les imatges ha d’estar restringit a les persones autoritzades, i les imatges només han de ser utilitzades per als fins establerts. L’empresa ha d’establir un protocol clar per a l’accés i ús de les imatges capturades.

Protecció de dades personals: L’empresa ha de garantir la protecció de les dades personals dels empleats i tercers gravats per les càmeres de videovigilància, respectant els seus drets i protegint la seva privacitat.

Avaluació contínua: L’empresa ha de dur a terme una avaluació contínua del sistema de videovigilància, verificant la seva efectivitat i adequació a les necessitats de seguretat, i realitzant els ajustos necessaris per a garantir el compliment de les normatives i la protecció dels drets de les persones gravades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

info
caCatalà
Saltar al contingut