Preguntes

freqüents

Totes les empreses, entitats, organitzacions i autònoms que facin ús de dades personals han d’adaptar-se obligatòriament a la Llei Orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de Protecció de Dades Personals i garantia dels drets digitals (LOPDGDD).

De què va la LOPD? + -

Amem, això no ens ho hem tret de la màniga. Tots els països de la Unió Europea compten des de fa anys amb la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD). Però en els darrers anys, la cosa s'ha complicat bastant: cada vegada es manegen més dades de caràcter personal, tant a nivell digital com imprès.

Aquestes dades tenen molt de valor i hi ha molt d’interès per fer-se amb elles, d’aquí els atacs d’informàtics per robar-les o danyar-les estiguin a l’ordre del dia.

Què passa si no compleixo amb la Llei? + -

Entre altres coses, que te pegaran un pal. Si vols un consol, no seràs l’únic. El 80% de les empreses incompleixen diàriament la normativa de protecció de dades. Probablement, perquè no saben que les multes són de fins a 20 milions d’euros o equivalents al 4% del seu volum de facturació. I no tant sols això, suma-li una important baixada de reputació –perquè l’incident té que fer-se públic- i la pèrdua de credibilitat davant els teus clients i la societat en general. Val la pena adaptar-se, no creus?

Com sabran si compleixo la llei? + -

Tenim 15 anys d’experiència i hem vist de tot. Lo més freqüent són les inspeccions de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD), però també existeixen els ciberatacs –per molt galàctic que soni-, els ex treballadors ressentits, els competidors i inclús els propis treballadors actius o col·laboradors que filtren les dades de la teva empresa o te denuncien per incomplir la Llei de Protecció de Dades. Si vols que els secrets de la teva empresa estiguin fora de perill, definitivament t’has d’adaptar a la LOPDGDD! 

I si ja he fet una auditoria pel meu compte? + -

No és suficient. Lo millor és complir amb la llei i despreocupar-te. Així, a més d’evitar sancions i robatoris de dades, generaràs una major confiança als teus clients. Perquè les dades són un dels actius més importants de la teva empresa –informació que els teus empleats i clients i t’han confiat- i perquè és la teva responsabilitat protegir-los i gestionar-los bé.

Puc fer-ho com a un curs de formació? + -

No. Els serveis d’assessoria i consultoria en matèria de Protecció de Dades no poden realitzar-se com a cursos de formació, tal com ja reconeixen nombroses sentencies i com ha manifestat la pròpia FUNDAE. 

Esment
Empresa local
s
Agenda 2030
info
caCatalà
Saltar al contingut