LOPD Mallorca

Preguntas FrecuentesQuin és el correcte tractament d’imatges i so a un esdeveniment?

Quin és el correcte tractament d’imatges i so a un esdeveniment?

 

La imatge i la veu son dades de carácter personal que poden fer identificar una persona. Per a assegurar que es respectin els drets de privacitat de les persones que assisteixen a l’esdeveniment. Alguns aspectes importants a considerar són:

Obtenció del consentiment: És important obtenir el consentiment de les persones per a gravar o prendre fotografies d’elles durant l’esdeveniment. El consentiment ha de ser informat i específic per al tractament de les dades personals, i les persones han de ser informades sobre el propòsit i l’abast del tractament de les seves dades.

Finalitat del tractament: Les imatges i el so han de ser utilitzats únicament per a la finalitat específica per a la qual es va obtenir el consentiment de les persones. Si es pretén utilitzar-los per a altres fins, s’ha d’obtenir un nou consentiment.

Mesures de seguretat: És important implementar mesures de seguretat adequades per a protegir les dades personals de les persones, incloent-hi l’emmagatzematge i transmissió segura de les imatges i el so.

Drets ARCO: Les persones tenen dret a accedir, rectificar, cancel·lar i oposar-se al tractament de les seves dades personals. Per tant, s’han d’establir procediments adequats perquè les persones puguin exercir aquests drets en relació amb les imatges i el so que s’han recopilat durant l’esdeveniment.

En resum, el tractament d’imatges i so en un esdeveniment ha de realitzar-se de manera que es respectin els drets de privacitat de les persones d’acord amb les disposicions de la LOPD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

info
caCatalà
Saltar al contingut