LOPD Mallorca

Preguntas FrecuentesQuè és i com implantar la desconnexió digital de manera correcta?

Què és i com implantar la desconnexió digital de manera correcta?

Totes les empreses (responsable) que treballen amb dades personals estan obligades a complir amb normativa europea de protecció de dades. Per exercir la seva activitat habitual treballen amb gestories, assessories laborals, empreses informàtiques, etc… que actuen com encarregades ja que gestionen aquelles dades per compte del responsable.

Finalment determinades empreses, segons la seva activitat estan obligades a tenir un delegat de protecció de dades (DPD). (Art. 34 LOPDGDD)

Quines Funcions du a terme un DPD?

Protegir la informació: El DPO s’assegura que la informació personal de les persones estigui protegida i no sigui vista per persones que no haurien de veure-la.

Ajudar a les persones: Si les persones tenen preguntes sobre com s’està utilitzant la seva informació personal, poden preguntar-li al DPO. El DPO els ajudarà a entendre què està passant i com s’està utilitzant la seva informació.

Fomar a les persones: El DPO forma a les persones com poden protegir la seva informació personal i els mostra com poden prendre mesures per a mantenir-la segura.

La coordinació amb l’encarregat de seguretat de l’empresa és essencial, el DPO és responsable de garantir que l’organització compleixi amb les normatives de privacitat de dades i protegeixi les dades personals dels individus i l’encarregat de protecció de dades, és un membre de l’equip de l’organització que és responsable de la implementació de les polítiques i procediments de privacitat de dades establertes pel DPO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

info
caCatalà
Saltar al contingut