LOPD Mallorca

Preguntas FrecuentesPer què és important la correcte destrucció de documents amb informació personal?

Per què és important la correcte destrucció de documents amb informació personal?

 

Els documents que contenen informació de caràcter personal han de ser tractats amb cura i protegits adequadament per a evitar la divulgació no autoritzada d’aquesta informació.

Identificació i classificació: És important identificar els documents que contenen informació personal i classificar-los en funció del nivell de sensibilitat de la informació.

Accés restringit: Limita l’accés als documents sol a les persones que necessiten conèixer la informació per a dur a terme les seves tasques. Utilitzant contraseñes per exemple.

Emmagatzematge segur: Guardar els documents en un lloc segur i protegit, ja sigui en paper o en format digital. Has d’assegurar-te que els documents físics estiguin protegits contra robatoris, incendis o inundacions, mentre que els documents digitals han d’emmagatzemar-se en servidors segurs i protegits contra atacs cibernètics.

Destrucció segura: Quan els documents ja no siguin necessaris, has d’assegurar-te de destruir-los de manera segura.

Compliment legal: Finalment, has d’assegurar-te de complir amb totes les lleis i regulacions aplicables en relació amb la protecció de la privacitat i la informació personal, incloent-hi la Llei 3/2018  de Protecció de Dades Personals i Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) en cas que correspongui.

Seguint aquestes bones pràctiques, podràs protegir la informació personal continguda en els documents i evitar possibles violacions de la privacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

info
caCatalà
Saltar al contingut