LOPD Mallorca

Preguntas FrecuentesCom afecten les teves xarxes socials a l’hora de cercar feina?

Com afecten les teves xarxes socials a l’hora de cercar feina?

 

Poden les empreses utilitzar informació teva les xarxes socials alhora de la contractació?

Les empreses poden usar perfils de xarxes socials per a informar-se sobre els candidats a un lloc de treball, però han de ser acurades en com utilitzen la informació obtinguda i han de complir amb les regulacions de protecció de dades.

En alguns casos, la informació en els perfils de xarxes socials pot proporcionar informació útil per a les empreses durant el procés de selecció. Per exemple, un perfil en LinkedIn pot mostrar l’historial laboral i les habilitats d’un candidat, la qual cosa podria ser útil per a l’empresa.

No obstant això, les empreses han de tenir en compte que la informació que obtenen dels perfils de les xarxes socials pot no ser precisa o completa. A més, l’ús d’informació de les xarxes socials en el procés de selecció pot ser discriminatori i violar les lleis de protecció de dades.

Per tant, les empreses han d’assegurar-se que qualsevol informació obtinguda dels perfils de les xarxes socials sigui rellevant per al treball i estigui recolzada per altres fonts d’informació. A més, han d’assegurar-se que compleixin amb les regulacions de protecció de dades i no discriminar els candidats en funció del seu origen ètnic, gènere, orientació sexual o qualsevol altra característica protegida per la llei.

En conclusió, les empreses poden utilitzar perfils de xarxes socials per a informar-se sobre els candidats a un lloc de treball, però han de ser acurades en com utilitzen la informació i han de complir amb les regulacions de protecció de dades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

info
caCatalà
Saltar al contingut